Pundare på besök

Herre min get denna dag är ni nog väldigt glada att ni inte går i mina skor. En av de värsta dagarna på jobbet. Det kom in en pundare, en riktigt påtänd person som var högre än Kaknästornet och ställde till en scen. Ett tag var jag osäker om han var hög eller om han hade rabies för fradgan skvätte.

Han var skogstokig och när han kom in genom entrén så tågande han direkt fram till kassan. Han sa något helt osammanhängande. Jag hörde bara choklad, pengar och dumjävel. Det sista tror jag var till mig, dock osäker. Sedan hoppade han över disken. Som tur är har vi överfallslarm som jag hann trycka på innan jag sprang undan i blotta förskräckelsen. Sådana där stollar vet man aldrig vad de kan ta sig till. Sedan började han gå bärsärkagång och slå sönder saker bakom disken. Han bet även i kassan så saliven rann och lämnade tandavtryck, ni kan ju tänka er om det varit min arm. Som tur är kom vaktbolaget dit väldigt snabbt och kunde brotta ner honom. Han vevade, spottade och slogs och var helt vild.

Bra med förstärkning vid behov

Trots att jag lägger ner åtskilliga kronor på gymmet varje månad hade jag aldrig klarat av att ta ner honom själv. De kan ofta bli väldigt starka när det slår slint på det sättet. Vi har inte haft överfallslarm tidigare utan bara vanliga larm som tjuter när någon klåfingrig typ försöker sno något. Samhällsklimatet har blivit hårdare och rånen fräckare så vi var kloka nog att installera ett annat larm till ett vaktbolag som kommer på studs. Det var verkligen tur för annars hade vi nog inte haft många prylar kvar att sälja. Dessutom hade barnen sett en pappa i den svenska flaggans färger denna afton.