Jul och nyår hos familjen Svensson

Ja, julhelgen har helt klart varit ganska annorlunda sedan Maja tog sitt pick och pack och flyttade. Som ni vet är jag ju inte så pigg på att prata om den episoden och det som ledde upp till det, men vi kan väl säga så här – det är på julen som tjejerna saknar sin mamma som mest.

Den här julen var inget undantag. Som tur är hade jag ju mutat dem lite i förväg med de här resorna jag bokat till London och Gran Canaria, men tyvärr räckte det inte riktigt för att hålla sorgen och tårarna borta på julafton. Det var bara vi tre, som det brukar vara, och Kalle Anka och hans gäng, och Karl Bertil Jonsson och hans postprojekt.

Kanske var det ett taktiskt mischristmas-1046068_960_720stag att dela ut dom här resorna redan vid tjejerna födelsedagar, för nu blev ju själva julklappsutdelningen ganska skral i år, även om de förstås hade fått resorna, och de var att betrakta som julklappar också. Det gjorde ju dock inte att det låg mer saker under granen, så visst var det en viss besvikelse som kom krypande till både Lisa och Anna när de förstod att det bara blev någon bok och någon chokladask i år och att det redan hade fått sin stora julklapp. I efterhand borde jag nog ha väntat med resorna till under julgranen, men vad ska man göra – man kan ju inte tänka på allt!

Så, vad gör man? Jo, jag satt där med två ledsna tjejer och såg besvikelsen i deras ögon och då bestämde jag mig för att ta tag i saken. Sagt och gjort! Jag packade in tjejerna i bilen och så åkte vi till kyrkan och deras speciella julkonsert. Det var så vackert! Och efteråt samlas stans hemlösa och får lite att äta, och hör och häpna – då kom tjejerna till mig och frågade om vi inte kunde stanna hjälpa till och dela ut maten. Ja, om det inte är det julen handlar så vet jag inte vad den handlar om!

God jul, mina vänner!